Tuesday, September 8, 2009

Berbuka bersama TT

Anda terus ke Meja No.2 atau Toughlane, kerana TT tidak mengadakan penyambut tamu, nanti disana anda diminta memperkenalkan diri kepada TT dan boleh berkenalan serta borak-borak. Insya Allah anda dilayan dengan baik. Buatlah macam majlis sendiri. TK.

3 comments:

amoymelayu said...

Salam... just for support TT amoymelayu akan hadir ke Majlis berbuka Puasa Bersama anak2 yatim anjuran yayasan TT... maybe amoy datang 2 org kot segan la sorang2 muhehehe... See you all there!

shacz said...

sape eh nak gi ngan amoy...

uhuhu...aku la orgnya!!

we'll be there with amoy..insyaallah.

izam b zamri said...

Mahkamah Tinggi tiada kuasa bicara isu Raja
Jan 29, 10 11:51am
Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur membuat keputusan bahawa tindakan Pemangku Sultan Kelantan Tengku Muhammad Faris Petra
menyingkirkan adindanya Tengku Muhammad Fakhry Petra daripada Majlis Perajaan negeri itu tidak boleh disemak semula.

Hakim Mohamad Ariff Md Yusof berkata sebuah mahkamah undang-undang bukanlah forum yang sesuai bagi membuat keputusan mengenai isu membabitkan hak istimewa.

Katanya, ini kerana sebarang pertikaian perlu diselesaikan sendiri oleh Sultan.

Tengku Muhammad Fakhry, yang juga Tengku Temenggong Kelantan, mencabar keputusan Tengku Muhammad Faris yang menyingkirkannya daripada Majlis Perajaan Kelantan pada 16 Sept tahun lalu.

Mengikut Perkara 5 Undang-undang Tubuh Negeri Kelantan, majlis itu bertanggungjawab mengesahkan waris takhta dan menentukan sama ada terdapat kekosongan pada takhta disebabkan ketiadaan Sultan di negeri itu untuk tempoh lebih dari setahun.

- Bernama